Go to content
We ship worldwide!
Unique hand-painted pottery
Shipping with DHL
Designed in Holland
Vrij leven Hert bier met delfts blauw etiket van Heinen Delfts Blauw

Vier de vrijheid, juist nu!

Written by Annette O'Shea On

Hert Bier en Heinen Delfts Blauw brengen een oer-Hollands bier op de markt. Een oranje vrijheidsbier, in een Delfts blauwe fles met een springend hert voorop die met volle teugen geniet van zijn vrijheid. 'Vrij Leven' is juist nu een bier dat ons aan het denken zet en ons laat waarderen wat we hebben.

Toen wij vorig jaar begonnen met het vormgeven van dit bier en de bijzondere fles, hadden we geen flauw benul van wat ons te wachten stond. We hadden nooit kunnen vermoeden dat de 75 jaar vrijheid die we hiermee wilden vieren opeens weer bedreigd zou worden, maar dit keer in de vorm van een onzichtbare vijand.

Het corona virus, ook wel het COVID-19 genoemd, hakt er flink in. Wereldwijd gaan landen, winkels, bedrijven, huizen en kerken massaal op slot. Voor velen van ons is dit misschien wel de eerste keer dat we ervaren hoe het is om een deel van die vanzelfsprekende vrijheid kwijt te raken. Dat winkelschappen leeg blijven, met hele gezinnen die in thuisisolatie zitten, ziekenhuizen die overvol zijn en gezellige terrasjes die leeg blijven. Het zijn onzekere tijden, waarin we een manier zoeken om onszelf en onze geliefden te beschermen tegen een virus waar we nog vrij weinig van afweten.

Onze feestelijke onthulling van het nieuwe bier 'Vrij Leven' stond gepland voor half maart. Toen we de beperkende maatregelen hoorden van het kabinet leek het ons opeens niet meer zo gepast om dit groots aan te pakken en we hebben het bier met minimale aandacht de wereld in gelanceerd. Toch denken we nu dat de timing misschien juist erg passend is. Om in deze bizarre tijd van wereldwijde crisis juist stil te staan bij wat onze vrijheid voor ons betekent en dat dit nooit vanzelfsprekend is.

We roepen daarom Nederland massaal op om dit bijzondere vrijheidsbier in je koelkast koud te leggen en op de dag dat Nederland corona-vrij is, trekken we samen ons 'Vrij Leven' open. Want op die terugkerende vrijheid, daar moet op geproost worden.

Share

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Related articles

Mandala wandborden collectie in zomerse kleuren

Interior design trends of 2023

2023 is here! That means we are starting to see the new interior design trends for 2023. People are looking for things to cosy up there homes and are looking for a fresh start. Out with the old, in with the new. These design trends are based on online searches, the demand for styles in shops and large developments in society that influence our feelings. Here we list the interior design trends for 2023 and we show you how to use them in your own home.
Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor Heinen Delftsblauw

Delft Blue new design: De Blauwe Fiets

Heinen Delfts Blauw works on new traditions in close cooperation with famous Dutch designers. The result: unique pottery objects that excel in design. Special jewelry in any setting. This week it's Sylvain Tegroeg's turn. He designed a very modern set of three vases named: De Blauwe Fiets