Go to content
We ship worldwide!
Unique hand-painted pottery
Shipping with DHL
Designed in Holland
Vrij leven Hert bier met delfts blauw etiket van Heinen Delfts Blauw

Vier de vrijheid, juist nu!

Written by Annette O'Shea On

Hert Bier en Heinen Delfts Blauw brengen een oer-Hollands bier op de markt. Een oranje vrijheidsbier, in een Delfts blauwe fles met een springend hert voorop die met volle teugen geniet van zijn vrijheid. 'Vrij Leven' is juist nu een bier dat ons aan het denken zet en ons laat waarderen wat we hebben.

Toen wij vorig jaar begonnen met het vormgeven van dit bier en de bijzondere fles, hadden we geen flauw benul van wat ons te wachten stond. We hadden nooit kunnen vermoeden dat de 75 jaar vrijheid die we hiermee wilden vieren opeens weer bedreigd zou worden, maar dit keer in de vorm van een onzichtbare vijand.

Het corona virus, ook wel het COVID-19 genoemd, hakt er flink in. Wereldwijd gaan landen, winkels, bedrijven, huizen en kerken massaal op slot. Voor velen van ons is dit misschien wel de eerste keer dat we ervaren hoe het is om een deel van die vanzelfsprekende vrijheid kwijt te raken. Dat winkelschappen leeg blijven, met hele gezinnen die in thuisisolatie zitten, ziekenhuizen die overvol zijn en gezellige terrasjes die leeg blijven. Het zijn onzekere tijden, waarin we een manier zoeken om onszelf en onze geliefden te beschermen tegen een virus waar we nog vrij weinig van afweten.

Onze feestelijke onthulling van het nieuwe bier 'Vrij Leven' stond gepland voor half maart. Toen we de beperkende maatregelen hoorden van het kabinet leek het ons opeens niet meer zo gepast om dit groots aan te pakken en we hebben het bier met minimale aandacht de wereld in gelanceerd. Toch denken we nu dat de timing misschien juist erg passend is. Om in deze bizarre tijd van wereldwijde crisis juist stil te staan bij wat onze vrijheid voor ons betekent en dat dit nooit vanzelfsprekend is.

We roepen daarom Nederland massaal op om dit bijzondere vrijheidsbier in je koelkast koud te leggen en op de dag dat Nederland corona-vrij is, trekken we samen ons 'Vrij Leven' open. Want op die terugkerende vrijheid, daar moet op geproost worden.

Share

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Related articles

Tattoo artiest Britton aan het werk bij Heinen Delfts Blauw in Putten

Famous American tattoo artist makes art at Heinen Delft Blue

The American tattoo artist Britton McFetridge created a special piece of art for Heinen Delft Blue. The succesfull tattoo parlor owner has tens of thousands of fans of his work and used the occassion to apply his art onto one of our handmade ceramic products. The result is a one of a kind Delft blue wall plate.

Go on an adventure with our Delft blue dodos!

Meet our adventurous Delft blue dodos! This artwork by Pepijn van den Nieuwendijk for Heinen Delfts Blauw brings the striking, extinct bird back to life. The Blue Dodo is a time traveler who travels the world as an adventurous loner, looking for others of his kind and a new, cozy home.

My Jewellery kettingen in een Blauw Vouw schaaltje Heinen Delfts Blauw

Nieuwe Delfts blauwe sieraden onthuld!

Dit zijn ze de dan: de nieuwste Delfts blauwe sieraden! De sieraden hebben een typisch Hollands karakter, net als Heinen Delfts Blauw en My Jewellery, die speciaal voor deze lijn de handen ineen geslagen hebben. De sieraden zijn per schatkist aan boord van een VOC-schip naar Delft gebracht, waar ze samen met de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld onthuld zijn aan het publiek.