Go to content
We ship worldwide!
Unique hand-painted pottery
Shipping with DHL
Designed in Holland
Handbeschilderd kast stel beschilderd door meesterschilder Wilma Plaisier ontworpen door Heiko Balster voor Heinen Delfts Blauw

Uniek kaststel van Masterly The Hague ook bij Heinen Delfts Blauw

Written by Martijn On

Heinen Delfts Blauw heeft samen met Heiko Balster een uniek Delfts blauw kaststel gemaakt. De eigentijdse variant op dit typisch Hollandse decorstuk is oorspronkelijk gemaakt voor kunstfestival Masterly The Hague. Meesterschilder Wilma Plaisier van Heinen Delfts Blauw heeft ook haar eigen versie gemaakt van dit kunstzinnige kaststel. Het eindresultaat is een verrassende ontmoeting tussen modern en klassiek.

Voor Masterly The Hague heeft Heiko Balster een eigentijds kaststel ontworpen, waarin voor het eerst ook met glas gewerkt werd. Nu was de uitdaging aan de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw om hier een ontwerp bij te bedenken. "Ik wilde een klassiek decor ontwerpen voor dit moderne kaststel", vertelt schilder Wilma. "Dan ga je als eerste op zoek naar een ontwerp die de vorm complementeert en die de ambacht benadrukt. Ik wil met dit ontwerp het contrast tussen de moderne vorm van het kaststel en het klassieke Delfts blauw benadrukken. Daarnaast moest ik natuurlijk ook rekening houden met welke delen zichtbaar zijn vanwege het gebruik van glas. Het resultaat is verrassend mooi en uniek. Er is er maar één van."

Het kaststel van Heiko Balster en Heinen Delfts Blauw is uniek, maar kan op aanvraag naar wens gemaakt worden. Het kaststel met de illustraties van Merlijne Marell die ook op Masterly The Hague te zien was, is gemaakt in een oplage van 10 stuks. 

Share

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Related articles

De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip pauw Marja van Bijsterveldt en Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

Burgemeester verwelkomt de grootste vazen ter wereld in Delft!

De burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, heeft de twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld een warm welkom gegeven. Het VOC-schip dat de twee vazen vervoert kwam vanmorgen vroeg aan in Delft, waar de masten er opnieuw moeten worden opgezet zodat het schip onder de lage bruggen door kan. Dit was een mooie gelegenheid voor de burgemeester om het schip, zijn bemanning en zijn kostbare lading een goede tijd in Delft te wensen. Zij deed dit op traditionele wijze door het leggen van een oude VOC-munt onder de mast.

Handbeschilderd gepersonaliseerd relatiegeschenk huwelijk wandbord tulpenvaas kuspaar XXL Heinen Delfts Blauw

Ja, ik wil... een Delfts blauw huwelijkscadeau!

De lente staat voor de deur. Het seizoen van nieuw leven, een opbloeiende natuur, lentekriebels en... de liefde. De meest populaire tijd voor bruiloften is aangebroken en daar horen mooie, persoonlijke huwelijkscadeaus bij. 

Handbeschilderde vaas uit de collectie Kwast&Streek geschilderd door meesterschilder Simon van Oosten Heinen Delfts Blauw met tulpen

New arty collection by Heinen Delfts Blauw

Heinen Delfts Blauw launches a trendy new collection of vases that are entirely made and painted by hand. Master painter Simon van Oosten decided to leave all tradition behind and try something new.