Go to content
We ship worldwide!
Unique hand-painted pottery
Shipping with DHL
Designed in Holland
De grootste handbeschilderde Delfts blauwe vazen 3 meter hoog ter wereld reizen door Nederland VOC schip pauw Marja van Bijsterveldt en Jorrit Heinen Heinen Delfts Blauw

Burgemeester verwelkomt de grootste vazen ter wereld in Delft!

Written by Martijn On

De burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, heeft de twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld een warm welkom gegeven. Het VOC-schip dat de twee vazen vervoert kwam vanmorgen vroeg aan in Delft, waar de masten er opnieuw moeten worden opgezet zodat het schip onder de lage bruggen door kan. Dit was een mooie gelegenheid voor de burgemeester om het schip, zijn bemanning en zijn kostbare lading een goede tijd in Delft te wensen. Zij deed dit op traditionele wijze door het leggen van een originele VOC-munt onder de mast.

Volgens de traditie brengt het ongeluk om met een vrouw aan boord te varen, maar het zou geluk brengen wanneer een vrouw een muntje onder de mast plaatst. Burgemeester Marja van Bijsterveldt bezocht donderdagochtend het schip om dit muntje te leggen en het schip een gelukkige vaart in Delft te wensen. Jorrit Heinen, eigenaar van Heinen Delfts Blauw, en Co van Nieuwenhuijzen, manager van de Delfts Blauw Fabriek PAAUW, waren hierbij ook aanwezig.

Na het plaatsen van de mast kan het VOC-schip zijn weg verder vervolgen naar de Delfts Blauw Fabriek PAAUW. Hier worden de twee grootste Delfts blauwe vazen ter wereld op vrijdag 13 december om 15:30 feestelijk onthaald en onthuld. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. De onthulling is tevens de aftrap voor een gezellige feestweek boordevol activiteiten op en rondom het VOC-schip en de PAAUW. Bekijk de website voor alle overige activiteiten.

Share

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Related articles

Handbeschilderde 3-delige tulpenvaas met verse bloemen Heinen Delfts Blauw

New website Heinen Delfts Blauw!

Heinen Delfts Blauw presents you a brand new website and webshop!

Unique customized products for a wedding

Your wedding day is one of the most special days of your life. It is a day where you are surrounded by your loved ones and where you and your partner are at the center of it all.
Heinen Delfts Blauw fabriek in Putten

Open Day

The new company building was opened for everyone who was interested to take a look inside on 16 February. It was a beautiful sunny day on which we finally received more than 1,200 visitors!