Go to content
We ship worldwide!
Unique hand-painted pottery
Shipping with DHL
Designed in Holland
Online flea market King's Day started! Up to 75% discount on selected items. Shop now!
Gedekte tegel met Blauw Bloesem servies ontworpen door Debbie Wijskamp voor Heinen Delfts Blauw

Yksi Expo

Written by Martijn On

Yksi Expo is een platform dat Dutch Design, technologie, architectuur en andere creatieve disciplines bij elkaar brengt. In de fraaie, industriële ruimte van maar liefst 600 m2 zijn bevinden zich werkruimten voor (jonge) ontwerpers die zorgen voor telkens wisselende en vernieuwende projecten en presentaties. Yksi Expo bleek dé plek te zijn om onze vernieuwende Dutch Designs te presenteren.

In nauwe samenwerking met Nederlandse ontwerpers van naam en faam zijn de drie servieslijnen Blauw Vouw, Blauw Bloesem, Blauw Festival ontwikkeld door Heinen Delfts Blauw. Unieke aardewerk objecten die uitblinken in design. 

De keramische tradities van Azië en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ter ere hiervan ontwierp Romy Kühne het serviesgoed ‘Blauw Vouw’. Een verrassende ontmoeting tussen de Aziatische vouwkunst Origami en het Hollandse Delfts blauw. Het werk van Romy Kühne kenmerkt zich door geometrische vormen en oog voor het ambacht.  

'Blauw Bloesem' is geïnspireerd op eeuwenoud servies en opgegraven aardewerk. Het serviesgoed Blauw Bloesem kenmerkt zich door klassieke, ronde vormen en zachte belijningen. Hierdoor komen de texturen en de Delftsblauwe decoraties goed naar voren. De decoratie kruipt als het ware uit de rand. Dat geeft het servies een rustige aanblik.

'Blauw Festival', een spannende ontmoeting tussen stoer en minimalistisch design en traditioneel Delfts blauw. De serviesstukken kenmerken zich niet alleen door de heldere belijningen en de minimalistische vormgeving, maar ook door hoge standringen, de strakke vormgeving en de dikte van het materiaal. De decoratie heeft een duidelijke plek in het ontwerp. De traditionele ornamenten en de geometrische vormen geven het servies zijn karakter. 

Wil je de serviezen zien, of aanschaffen? Bezoek dan de Yksi Expo op de Torenallee 22-04 in Eindhoven.

 

Share

Facebook Twitter WhatsApp Pinterest social::mail

Related articles

Handbeschilderd Spakenburgse dame Ootje Delfts blauw Spakenburg klederdracht tradities

Meet our Spakenburgse Ootjie!

The fishing village Spakenburg and Heinen Delfts Blauw are deeply connected with each other. This relationship brought us the birth of a remarkable Delft blue lady: our Spakenburgse Ootjie!

Handbeschilderde tulpenvazen en grote vaas met verse bloemen van Heinen Delfts Blauw in het Intercontinental

Delfts blauwe decoratie met koninklijke allure

De diep blauwe kleur van Delfts blauw aardewerk heeft een koninklijke uitstraling en heeft bewezen tijdloos te zijn. Dit komt ook terug in de stijling van LM Flower Fashion Productions die het imposante InterContinental Amstel Amsterdam hotel heeft ingericht met Delfts blauw van Heinen Delfts Blauw.

Delfts blauwe fietsvazen met droogbloemen ontworpen door Sylvain Tegroeg voor  Heinen Delfts Blauw

Cycling in Delft blue Holland

The Netherlands are known for Delft blue and of course their many bicycles. Combine the two and you get a typical Dutch product to display in your home.